Fra Byporten Jessheim. Ill. TAG Arkitekter

Eiendomsselskapet Draupner Investeringer har hentet 45 millioner kroner

Eiendomsselskapet Draupner Investeringer AS har gjennomført to emisjoner siden mai 2020. I den første emisjonen ble det tegnet for 70 millioner kroner, og den siste emisjonen, som ble avsluttet 25. mars 2021, ble det tegnet for 45 millioner kroner.

Daglig leder Hege K. Gjersvold Nygård. Foto: Draupner Investeringer

- Emisjonskapitalen går til å fullføre kjøpet av Byporten Jessheim, utkjøp av festetomt på Myrene i Arendal, samt til videre vekst, skriver selskapet i en pressemelding.

Draupner ble i 2017 grunnlagt av styreleder Stig Ø. Kvarsnes og har i dag eiendommer for nærmere 500 millioner kroner.

Daglig leder Hege K. Gjersvold Nygård sier i meldingen at hun er ikke overrasket over at Draupner under koronapandemien har klart å hente inn 115 millioner kroner.

- Reitan Eiendom AS gikk i 2020 inn som største eier med nesten 25 prosent eierandel, og har også deltatt i den siste emisjonen i mars 2021. Selskapet har ikke gått bredt ut for å hente inn kapital, men har i stor grad henvendt seg til dagens aksjonærer, og bekjente av dem, samt til REMA-kjøpmenn, skriver selskapet. Siden oppstarten i 2017 er det hentet inn 185 millioner i kapital.

- Med en verdijustert egenkapital på 215 millioner kroner, er vi godt rustet for videre ekspansjon, sier daglig leder Nygård.

Våren 2020 solgte Conceptor Bolig AS selskapet Jessheim Sør Næring AS (Byporten Jessheim) til Draupner. Salget ble gjennomført som et forward salg, hvor siste deloppgjør skjer i forbindelse med ferdigstillelse av bygget våren 2021. Høsten 2020 overtok Draupner eierskapet til REMA 1000 Myrene i Arendal. Butikken/bygget ble i sin tid satt opp av Lidl, og står på en festetomt. Bortfester og Draupner ble før jul 2020 enige om at Draupner kjøper ut festetomten. Overtakelse av festetomten skjer 1. juni. Draupner har eiendommer i Lørenskog (REMA 1000 og Pizzabakeren), Skien (REMA 1000 og UNO-X), Risør (REMA 1000, UNO-X og Europris).