Byggma kansellerer utbytte

Styret i Byggma ASA godkjente torsdag årsregnskapet for 2019. På bakgrunn av utbruddet av COVID-19-pandemien har styret besluttet at det ikke går inn for det foreslåtte utbyttet på kroner 1,00 per aksje.

- I stedet foreslås det at generalforsamlingen, som er planlagt til 27. mai 2020, gir styret fullmakt til å vedta utbytte på grunnlag av årsregnskapet for 2019, basert på kommende markedsutvikling og selskapets egenkapital og likviditet. Fullmakten vil dekke perioden fram til ordinær generalforsamling i 2021, heter det i en børsmelding.

I meldingen pekes det på at Byggma har en solid egenkapital og likviditet.

- Effekten av utbruddet av COVID-19-viruset er begrenset for Byggma. Ordreinngangen er god, og produksjonen ved fabrikkene og leveranser til kundene går hovedsakelig som planlagt. Selv om effekten av utbruddet har vært begrenset for Byggma, er det usikkerhet knyttet til fremtidig markedsutvikling som følge av utbruddet. I denne ekstraordinære situasjonen anser styret det for å være i selskapets og aksjonærenes interesse å avvente videre markedsutvikling før man fastsetter et eventuelt utbytte. Avgjørelsen innebærer ingen endring i selskapets utbyttepolitikk, som er at bedriften over tid skal betale et utbytte i størrelsesorden 30 prosent av årsresultatet, skriver konsernet.

- Bortsett fra endringen i foreslått utbytte er det ingen vesentlige endringer i tallene i forhold til rapporterte tall for 4. kvartal, heter det i meldingen.