Narvik rådhus. Arkivfoto

Consto tapte rettsak mot Narvik kommune

Narvik kommune har fått medhold i sluttoppgjørstvisten mot entreprenørfirmaet Consto etter renoveringen av Narvik Rådhus.

Økonominettsiden Nord24.no omtaler saken etter Narvik kommune selv fortalte om det i en pressemelding.

I dommen avsagt 13. mai 2019 frikjennes kommunen for Constos krav som opprinnelig var på 14,7 millioner kroner, men som i løpet av rettssaken ble redusert til 9,1 millioner kroner. Kommunen er på sin side gitt medhold i sitt motsøksmål, som innebærer at Consto skal betale omtrent 7,2 millioner kroner til kommunen med tillegg av sakskostnader på nærmere 1,4 millioner kroner, samt forsinkelsesrenter.

Tvisten dreier seg om en totalentreprisekontrakt om modernisering og renovering av Narvik Rådhus som ble inngått mellom kommunen og Consto i 2015. Like før arbeidene skulle avsluttes våren 2017, oppsto det brann i kjelleren på Rådhuset som da var under entreprenørens oppsyn. Brannen medførte skader på Rådhuset og forsinket prosjektet med over tre måneder.

Consto tok ut søksmål mot kommunen i mai 2018. I søksmålet ble det gjort gjeldende at kommunen hadde risikoen for brannen og forsinkelsen, og at kommunen derfor skulle betale tilleggsvederlag til Consto på grunn av entreprenørens merkostnader i den forlengede byggetiden. Kommunen gikk til motsøksmål med krav om dagmulkt for forsinkelsen. Dagmulktskravet på 14,5 millioner kroner oversteg det Consto hadde til gode under kontrakten, og skulle ifølge kommunen innebære en tilbakebetaling til kommunen på omtrent 7,2 millioner kroner. Dette har kommunen nå har fått rettens medhold i, skriver Nord24 i artikkelen.