CF-eier starter precut produksjon i Larvik

Beck Holding AS, som blant annet eier Carlsen Fritzøe Handel AS, etablerer PreKon AS; et nytt selskap for å produsere precut.

– CF har ansatt Sven Rudi Hansen som ny salgs- og markedssjef for bygg systemer. Han vil få ansvaret for selve oppstarten av fabrikken opplyser Thomas Beck, majoritetseier i Beck Holding i en pressemelding.

Beck mener at PreKon AS blir et gunstig og strategisk supplement for andre virksomheter eiet av Beck Holding. Fra før av ligger elementfabrikken 1-2-Tre AS på Revetal under denne paraplyen.

Økende etterspørsel

  Dehar registrert en økende etterspørsel etter konstruksjonspakker, hvor man får levert sperrer, vegger og bjelkelag ferdig produsert som precut. Dette har gjort seg særlig gjeldene i forhold til nye hustyper med flate tak, store vindusfelt og krevende bæresystemer.

- Proffkundene til CF vil ved bestilling av konstruksjonspakker få et ferdig prosjektert byggesystem for bærende konstruksjoner, forklarer Beck.

7-8 årsverk

I fabrikklokalet ved Larvik skal det installeres nytt topp moderne produksjonsutstyr.

PreKon AS regner med å kunne starte produksjon i mai-juni og vil ha 7-8 årsverk i staben.

– Vi vil omgående gå i gang med søkeprosessen etter daglig leder, ingeniører og produksjonsarbeidere til det nye selskapet, opplyser Beck.

Bedre leverandør

– For proffkundene til CF vil den nye fabrikken gjøre oss til en bedre leverandør på både enkle og kompliserte bæresystemer. Vi får et bedre grep i markedet for konstruksjonspakker, sier Beck.-

Jeg ser frem til et spennende samarbeid mellom virksomhetene i holdingselskapet. PreKon vil passe godt inn i helheten som Beck Holding har interesser i, avslutter han.