Ill. HUS Arkitekter

Omsorgsbygg og Skanska har startet arbeidene med Lindeberg Sykehjem

Etter en vellykket Fase 1 av samspillskontrakten, har Skanska og Omsorgsbygg nå startet arbeidene med oppføringen av Lindeberg Sykehjem. Kontrakten har en verdi på 440 millioner kroner.

Gjennom samspillsprosessen har Omsorgsbygg, byggherrens rådgivere og brukere (Sykehjemsetaten) og Skanska videreutviklet og optimalisert prosjektet.

Byggekontrakten er signert og partene er omforent om en videre utførelse i totalentreprise med en kontraktsum på 440 millioner kroner, eks. mva.

- Vi i Skanska er stolte over å få være med å bidra med vår kompetanse i arbeidet med å utvikle fremtidens sykehjem i Oslo. Det har så langt vært en god prosess, preget av åpenhet og tillit, og med svært høy kompetanse i samspillsgruppen. Vi ser frem til det videre samarbeidet om å gjennomføre dette viktige prosjektet for byen, sier Camilla Krogh, konserndirektør med ansvar for byggvirksomheten i Skanska Norge.

Med i samspillsgruppen er blant andre prosjektledelsen fra Omsorgsbygg, OPAK med prosjektledelse, HUS Arkitekter, Bjørbekk & Lindheim og SWECO på rådgiversiden og Skanska som totalentreprenør for prosjektet.

Krogh trekker også fram miljøambisjonene i prosjektet.

- Lindeberg Sykehjem sertifiseres etter BREEAM-Excellent og har en NZEB ambisjon. I tillegg skal prosjektet gjennomføres som fossilfri byggeplass, sier Krogh.

Prosjektet får også solceller på tak og på felter i fasaden. I tillegg skal Lindebergbekken åpnes igjen i forbindelse med byggingen og det etableres bekk og vannspeil i uteanlegget som følge av bekkeåpningen.

Sykehjemmet skal stå klart for overtakelse medio 2020.

Lindeberg sykehjem inneholder 144 sykehjemsrom, tilhørende fasiliteter for brukerne og en administrasjonsdel for de ansatte. Sykehjemmet har et bruttoareal på ca. 16 000 kvadratmeter totalt. Kontrakt ble inngått i desember 2016 og samspillsfasen startet i januar 2017 med ferdigstillelse av forprosjektet påfølgende juni. Rivearbeider startet i oktober 2017.