Ill. Bloom

Kranselag for arbeiderne på Powerhouse-prosjektet i Drøbak

Fredag 25. august ble det i tradisjonen tro avholdt kranselag for arbeiderne på Powerhouse-prosjektet i Drøbak. 

Byggherren Drøbak Montessori vartet opp med varm lunsj og kake. Ungdomsskolen skal, når den står ferdig i mars, være den mest klimavennlige av sitt slag.

- Vi ønsket oss Norges mest miljøvennlige skole, og sammen med Powerhouse-samarbeidet er vi i ferd med å realisere drømmen, sier en stolt Ingrid Stange, grunnlegger av Drøbak Montessori og styreleder i Norske Montessoriforbund i en pressemelding.

- Vi er svært spente på det nye bygget. Elevene har vært involvert fra dag én, og du ser på ungdommene som er tilstede i dag, hvor entusiastiske de er for det nye skolebygget, sier Stange.

Form følger miljø

Powerhouse Drøbak Montessori vil generere nærmere 30.500 kWh energi i året gjennom egen solstrømproduksjon, noe som over levetiden gjør at bygningen går i pluss i forhold til sitt eget energibehov (byggeprosessen og materialer inkludert).

- Denne nyskapende, arkitektoniske løsningen vil skape spennende sosiale og pedagogiske arenaer i form av inn- og utvendige amfier og trapper som medvirker til et godt læringsmiljø. Plasseringen av bygningen, nær skogbrynet, vil gi et stort og variert uteområde og god kontakt med naturen, heter det i meldingen.

- Et forbilde

- Dette prosjektet er et forbilde på flere områder, mener Stortingspolitiker og utdanningspolitisk talsperson fra Høyre, Henrik Asheim, som var tilstede på markeringen.

- Det illustrerer på en utmerket måte bygningers plass i klimapolitikken, samtidig som det bringer fremtidens løsninger inn i undervisningen. At det er en privat stiftelse som leder an med den mest klimaambisiøse skolen i Norge, er også oppsiktsvekkende, mener han.

Fra ord til bygg

-Powerhouse-samarbeidet bygger fremtidens bygg. Sammen med Drøbak Montessori, en byggherre med begrensede økonomiske ressurser, realiserer vi et bygg som vil svare ut TEK 35 enkelt. Og at Powerhouse blir en kunnskap- og læringsarena for fremtiden, kjennes veldig riktig, sier lederen for Powerhouse-samarbeidet, Rune Stene.