Marianne Marthinsen (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap: Trenger nye tiltak i arbeidslivet

Til tross for rekordhøy bruk av oljepenger, presenterer ikke regjeringen tilstrekkelige nye tiltak for å få flere i jobb, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen.

– I dag har regjeringen lagt fram sitt siste statsbudsjett for denne stortingsperioden. Det vil være det endelige svaret på hvilke veivalg de har tatt, hvilke prioriteringer de har gjort, og hvilke de ikke har gjort, sier Marthinsen, og sier videre at Høyre og Frp overtok et land i svært god stand i 2013.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson sier videre at det er mye som går bra i Norge, med tegn til lysning i flere områder av norsk økonomi.

– Men det er ingen tvil om at flere piler peker i feil retning. Andelen av befolkningen som ikke er i arbeid har ikke vært høyere på 20 år. Det settes en ny rekord i oljepengebruken i dette budsjettet, men det er ikke prioritert tiltak som skaper aktivitet, får folk i jobb og skaper framtidas arbeidsplasser, sier Marthinsen.

Hun mener omstillingen i arbeidslivet går for sakte, og legger til at det er flere tiltak, blant annet skattekutt, som ikke fungerer.

Når det kommer til klima, tror Martinsen flere ble skuffet av budsjettet.

– De som har ventet på tidenes grønneste budsjett har en svært dårlig dag i dag, tror hun.