Foto: ConfidentFoto: Confident

NCC i mål med Carlsberg-campus i Danmark

NCC har, ved hjelp av digitale verktøy, levert Campus Carlsberg i København før tiden og innenfor budsjett.

Det skriver NCC i en pressemelding onsdag.

Efter tre års byggeperiode kan NCC avlevere en stor del av den i alt 100.000 kvadratmeter store Carlsberg Byen. Kjempeprosjektet i København inkluderer blant annet et 56.000 kvadratmeter stort campus for Professionshøjskolen UCC, og det er dette som nå står ferdig.

Mangfoldig bydel

Over 10.000 studenter kan nå se frem til å starte neste skoleår i splitter nye arealer i en ny, moderne del av København, skriver NCC i pressemeldingen.

– Vi er utrolig stolte over at vi nå kan avlevere et av Københavns mest markante bygg i nyere tid. Carlsberg Byen blir en mangfoldig bydel med blandede bygg og mange funksjoner. Vi har vært med på å skape noen fantastisk gode rammer for mange menneskers hverdag, sier Erling Thygesen, prosjektdirektør for byggetrinn åtte i Carlsberg Byen.

Arealene til UCC er overlevert omtrent to uker før det kontraktsfestede overleveringstidspunktet, og 32 boliger, næringslokaler og handel skal være overlevert tre og en halv måneder før tid, skriver NCC.

Digital satsing

Entreprenøren forklarer den gode fremdriften med omfattende bruk av digitale løsninger. Over 100 ingeniører, 50 arkitekter og 29 ukentlige digitale fagmodeller har NCC koordinert.

– Den digitale innsatsen har bidratt til at vi har fått et verdifullt overblikk og en solid forståelse for prosjektets kompleksitet. Vi har styrt utenom feil og optimalisert prosjektet ved først å jobbe gjennom det virtuelt. Det har gjort at vi har overlevert det før tiden og til byggherrens budsjett, uttaler Erling Thygesen.

NCC har jobbet tett med Rambøll for å utnytte de digitale verktøyene på prosjektet, påpeker entreprenøren i pressemeldingen.

Neste skritt for NCC i Carlsberg Byen blir å overlevere 100 meter høye Bohrs Tårn, med 88 leiligheter, som skal stå ferdig sommeren 2017.