Det skal bygges ny vaskehall for bussene som kjører til Leiraveien bussterminal i Lillestrøm.

Arealbygg bygger vaskehall for busser til 32,6 millioner

Viken kollektivterminaler FKF starter nå byggingen av ny vaskehall på Leiraveien bussterminal i Lillestrøm. Med eget anlegg for rensing og gjenbruk av vann, er målet en vannbesparelse på 80 til 85 prosent.

Oppdraget er tildelt Arealbygg og har en ramme på 32,6 millioner kroner.

– Det er ekstra hyggelig når tildelingen av en slik kontrakt går til en lokal entreprenør», sier Jafar Altememy, administrerende direktør Viken kollektivterminaler (FKF) i en pressmelding.

Vannbesparing

Jafar Altememy, administrerende direktør i Viken kollektivterminaler FKF. Foto: Katrine Lunke/Apeland

Han sier de gjør flere grønne investeringer for å gjøre bussanleggene deres mer bærekraftige, og at nye vaskehaller er et løft i et miljøperspektiv.

Ifølge pressemeldingen krever det cirka 500 liter vann å rengjøre en buss. Det nye anlegget for rensing og gjenbruk av vann bidrar imidlertid til å redusere vannbruken betraktelig. Til sammen regner de med en besparelse på 60.000 liter vann daglig.

På Kjul bussanlegg er det allerede oppført en tilsvarende vaskehall. I sum er det gjort investeringer på om lag 300 millioner ved de to bussanleggene.

Rehabiliterer

Leiraveien bussanlegg på Lillestrøm ble gjenåpnet i fjor, rehabilitert som et av Norges største elbussanlegg - med lademuligheter for 17 elektriske leddbusser.

I år går foretaket i gang med å rehabilitere hovedbygget på bussterminalen, som blant annet rommer verkstedene til bussene. Gamle ståltankere fra 70-tallet er fjernet, for å hindre lekkasjeutslipp. Det skal også legges ny belegningsstein, for å hindre avrenning av overflatevann fra asfaltdekke til omkringliggende områder.