Bård Folke Fredriksen (t.v.) og Peder Chr. Løvenskiold. Foto: Anthon B Nilsen Eiendom
Bård Folke Fredriksen (t.v.) og Peder Chr. Løvenskiold. Foto: Anthon B Nilsen Eiendom

Anthon B Nilsen Eiendom kjøper Øvre Vollgate 11 fra NBBL

Eiendomsselskapet Anthon B Nilsen Eiendom AS har kjøpt den 4.000 kvadratmeter store kontoreiendommen Øvre Vollgate 11 av Norske Boligbyggelags Landsforbund SA, NBBL.

Fra før eier selskapet Rådhusgata 27 ved inngangen til Øvre Vollgate fra syd, samt eiendommene Øvre Vollgate 7, 9 og 13.

– Øvre Vollgate 11 er en strategisk viktig eiendom for oss som vi er veldig glad for å få inn i porteføljen. Den gir oss anledning til å tenke utvikling av hele gaten med planlegging av effektive arealer og felles løsninger på tvers av fem eiendommer. Samtidig kan vi ta enhetlige grep i utviklingen av gateplanet, og her har vi ambisiøse ønsker og planer med glasspaviljongen mot syd som et spennende ankerfeste, sier Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen Eiendom.

Bygningen i Øvre Vollgate 11 er fra 1916 og tegnet av arkitekt Peter L. Thane. Eiendommen er tilnærmet fullt utleid på relativt korte kontrakter.

– NBBL har gjennom de siste 23 år vært eier av gården i Øvre Vollgate 11 og salget er en viktig milepæl for oss. NBBL er meget tilfreds med at gården tas over av en profesjonell og tradisjonsrik eiendomsaktør som vil videreutvikle gården og området. Vi ser med glede og spenning frem til utviklingen i Øvre Vollgate. NBBL nytter anledning til å ønske Anthon B Nilsen Eiendom lykke til med eierskap, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL

Kjøper overtar eiendommen 15.10.2021. Eiendomshuset Malling & Co har vært megler i transaksjonen. Juridisk rådgiver har vært Haavind for Anthon B Nilsen Eiendom og Selmer for NBBL.