Studenter som skal starte studiene til høsten har allerede startet letingen etter bolig i Oslo.  Foto: Gorm Kallestad / NTB
Studenter som skal starte studiene til høsten har allerede startet letingen etter bolig i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Antall utleieboliger synker, mens etterspørselen stiger

Utleiemegleren er bekymret for leiemarkedet. Antall utleieboliger synker, mens etterspørselen stiger.

Dette er særlig tydelig i studentbyene der etterspørselen er større enn tilbudet, skriver Utleiemegleren i en pressemelding. De forteller at mange studenter i Oslo allerede er i gang med boligjakten, lenge før studiestart til høsten.

– Mangel på utleieboliger og høy etterspørsel er med på å presse prisene markant oppover. Dette er en utvikling vi ikke ønsker, og mangelen på utleieboliger i Oslo vil føre til at leieprisene fortsetter å stige i tiden fremover, sier Stian Carlsen, administrerende direktør i Utleiemegleren.

Han nderstreker at tendensen også er tydelig i pressområder som Stavanger, Bergen og Kristiansand. Han anbefaler alle som har en utleiebolig til å beholde den og ikke å selge nå.

Antall sekundærboliger i Oslo har falt med 7374 boliger de siste fire årene. Nedgangen er på 12,4 prosent siden 2019, viser en fersk rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse. Samtidig fortsetter utleieprisene å stige. Sammenlignet med februar og mars i 2023, økte gjennomsnittlig leiepris for boligene i Utleiemeglerens portefølje med 7 prosent.