Amerikansk lagergigant vil bygge på Gardermoen

Prologis, et av verdens største selskap innen logistikkeiendom, har kunngjort et strategisk samarbeid med norske Bergmoen, eiendomsutvikler og tomteeier i Gardermoen Business Park.

Det skriver Romerkes Blad i en artikkel på sine nettsider.

Sammen skal Prologis og Bergmoen videreutvikle Gardermoen Business Park, og planlegger å bygge til sammen 150.000 kvadratmeter lager i området, heter det i en pressemelding som rb.no har fått.

Samarbeidet vil markedsføres under navnet Prologis Gardemoen Logistics Park, og vil være sentralt lokalisert i Gardermoen Business Park.

– Med direkte tilknytning til E6 og Oslo Lufthavn Gardermoen gir det næringsparken et godt utgangspunkt for videre distribusjon ut i Europa, uttaler partene.

– Avtalen med Bergmoen gir oss samtidig en unik mulighet til å etablere en logistikkpark i et allerede etablert næringsområde, nær Oslo Lufthavn Gardermoen, sier Allan Lavén, first vice president, Prologis Nordic.

– Kompetansen Prologis bringer inn i samarbeidet gjør at vi kan møte kundens krav til høyteknologiske og effektive logistikkbygg, god infrastruktur og beliggenhet til andre virksomheter og tjenester, sier Rolf Hansteen, administrerende direktør Bergmoen.

Bergmoen kontrollerer allerede et tomteareal på 900.000 kvadratmeter i Gardermoen Business Park.

Næringsparken har et samlet areal på ca. 5000 dekar, og består hovedsakelig av hoteller med konferansefasiliteter samt lager- og logistikkbedrifter. Foreløpig er ti prosent av det totale arealet utviklet i Gardermoen Business Park.

Den siste tiden har manglende finansiering av et nytt E6-kryss stukket kjepper i hjulene for utviklingen av parken. Statens vegvesen krever at et nytt kryss er på plass før man får tillatelse til videre utbygging. Og det jobbes intenst, også fra Ullensaker kommunes side, for å løse dette.