Ivar Galaaen, direktør AF Anlegg, signerer kontrakt med Bane NOR ved prosjektdirektør i Follobanen, Per David Borenstein. Foto: Bane NOR

AF Gruppen signerte «Condotte-kontrakt» med Bane NOR

AF Gruppen ble tidligere i sommer, tildelt kontrakt for området som var omfattet av kontrakt EPC Drill & Blast. Tirsdag signerte partene avtalen.

Oppdraget ble tildelt som følge av at Bane Nor i januar 2018 hevet kontrakten med den italienske totalentreprenøren Condotte.

- Bane NOR er tilfreds med at AF er valgt til å fullføre dette arbeidet. Denne kontrakten er en viktig brikke for å fullføre prosjektet og vi er godt fornøyd med den innsatsen AF har vist i prosjektet så langt, sier prosjektdirektør Per David Borenstein i en pressemelding.

Ser frem til samarbeidet
Kontrakten inkluderer gjenstående grunn- og betongarbeid i Ekebergåsen for inngående Østfoldbane, samt Follobanetunnelene fra TBM-entreprisen ut til dagsonen ved Loenga.

Arbeidet omfatter blant annet etablering av lining, drenering, pumpestasjon og øvrig grunnarbeid knyttet til ferdigstilling av delprosjektet.

– AF Gruppen er godt fornøyd med å få tillit fra Bane NOR om å ferdigstille det krevende arbeidet. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet vi har med Bane NOR, sier Morten Grongstad, konsernsjef AF Gruppen.

Avtalen vil ha ca. ett års varighet og har en verdi på cirka 400 millioner eksklusiv moms.

Byggeindustrien skrev mandag om at Condotte-problemene på Follobanen har ført til at Bane NOR er over ett år bak på delprosjektet Drill and Blast.