Kanonaden Entreprenad skal utføre anleggsarbeidet for en ny vindpark i Uppvidinge kommune sør i Sverige. Foto: Joakim Lagercrantz, OX2

AF-datter får nytt vindkraftoppdrag i Sverige

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad skal utføre anleggsarbeidet for en ny vindpark i Uppvidinge kommune sør i Sverige.

Kontrakten har en verdi på cirka 170 millioner svenske kroner uten merverdiavgift, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Den planlagte vindparken Karskruv ligger i Åseda øst i Kronobergs fylke. Prosjektet består av 20 vindturbiner som skal produsere fornybar strøm som tilsvarer det gjennomsnittlige årsforbruket til 60.000 husholdninger.

Kanonaden skal bygge veier og fundamenter samt legge vindparkens interne strømnett. Det er planlagt å sette turbinene i drift våren 2023.

De siste årene har Kanonaden bygd opp en omfattende erfaring fra anleggsoppdrag for vindkraft, og selskapet gjennomfører nå sitt tredje prosjekt på oppdrag fra OX2.

– Det er ekstra positivt at vi sammen bidrar til å styrke forsyningen av fornybar strøm sør i Sverige, der det i dag er strømmangel, og at vi samtidig arbeider for å oppnå Sveriges nasjonale mål om 100 prosent fornybar strømproduksjon innen 2040, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige i meldingen.

OX2 utvikler, bygger og forvalter fornybar kraftproduksjon. Selskapet har virksomhet i Norge, Sverige, Finland, Polen, Litauen og Frankrike.