Karasjok skole i byggeperioden. Foto: Adapteo
Karasjok skole i byggeperioden. Foto: Adapteo

Adapteo leverer midlertidig skolebygg i Karasjok

Adapteo har vunnet anbudet på ny, midlertidig skole i Karasjok. Kommunen trenger en midlertidig løsning i minimum 30 måneder, mens nytt skolebygg og helsesenter bygges på dagens skole- og internattomt.

Skolebygget Karasjok kommune skal leie er på 1.452 kvadratmeter og består av 53 moduler. Bygget skal huse mellomtrinnet (5.-7. klasse), samt ungdomsskolen, skolekjøkken og administrasjon.

Atapteo skriver i en pressemelding at de har levert en rekke skolebygg rundt om i landet de siste årene, blant annet for Skedsmo videregående skole, Lørenskog videregående skole, Åssiden videregående skole, Buskerud videregående skole og Vestby videregående skole.

– Oppdraget i Karasjok er nok det nordligste vi har hatt noensinne, og det er et veldig spennende prosjekt, sier prosjektleder Selja Vatndal.

– Det er elektrisk oppvarming i bygget, og modulene er konstruert for å tåle sterk kulde, sier daglig leder Brian Phillips i Adapteo i Norge.

Brian Phillips, daglig leder i Adapteo Norge. Foto: Adapteo
Brian Phillips, daglig leder i Adapteo Norge. Foto: Adapteo

C40-modulene som nå blir til Karasjok skole, har tidligere vært i bruk i Finland.

– Fleksible samfunn trenger fleksible løsninger. Behovene våre endrer seg raskere enn tidligere. Det er bærekraftig og samfunnsøkonomisk klokt å planlegge for gjenbruk og endringer, mener Phillips.