Foto: Bjørn Lier / Trebruk

328 studentboliger i massivtre bygges i Halden

I Halden står 208 nye studentboliger klare til nytt studentinnrykk i høst. Ytterligere 120 blir ferdige til studiestart høsten 2015.

Det skriver Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding på sine nettsider tirsdag.

Prosjektet er utført med bærekonstruksjoner i massivtre, og vil arkitektonisk ha ett formspråk som utrykker dette, samtidig som det understreker miljøprofilen prosjektet har, heter det i pressemeldingen.

Totalentreprenør på prosjektet er Ove Skår, Itre har stått for prosjektledelse, og arkitekt er BAS arkitekter.

Studentsamskipnaden i Østfold har i tillegg til pris lagt stor vekt på miljø og bærekraft ved valg av byggemetode, skriver departementet i meldingen. Massivtre skal også gi et godt innemiljø.

Studentboliger har mange inn- og utflyttinger, og dette gir store belastninger på overflatene. I Halden har det derfor vært viktig å forstå materialenes livssyklus, og velge materialer som er bestandige og tåler hard bruk over tid, heter det i pressemeldingen.

De 328 studentboligene er fordelt på 4 blokker som hver er på 4 til 6 etasjer. Totalt har det gått med omtrent 1.000 kubikkmeter trelast i de to første blokkene. Dette gir en CO2-effekt tilsvarende 500 biler som kjører 20.000 kilometer hver i ett år. Montasjetid for trekonstruksjonen per blokk har kun vært tre uker, og 30 prosent av vekten av prosjektet utgjøres av tradisjonelt bygg i stål og betong.

Prosjektet er oppført med passivhusstandard, skriver Landbruks- og matdepartementet.