Blomsterkasse

Hei, vi har bygget en blomsterkasse på terassen på ca 1,30 x 1,50 og vi ønsker en espalier i bakkant av kassen for å dekke et stygt gjerde bak. Her trenger vi klatereplanter og gjerne noe som dekker godt med blomster. Ellers kunne vi tenkt oss noe som er pent å se på fra terrassen.. Ønsker hovedsaklig planter som ikke sneglene liker. Har nettopp begynt å interessere meg for hage så vet ikke helt hvalmor er lurt å plante. Har du noen tips? Kunne sendt bilde, men kan ikke se at det går an. Takker for all hele.

Mvh, Monica

Hei Monica

Siden du ikke har hatt hage så lenge, vil jeg anbefale deg noe som er relativt lettstelt. Snegler spiser tilsynelatende det meste, så du kan ikke garantere deg mot de, men et lite tips kan være å kjøpe en potte med Basilikum og plassere den strategisk ute, jeg har erfart at det er en av favorittene … og da kan det jo hende at de lar klatreplanten din være ifred.

Jeg vil anbefale at du prøver en Alpeklematis i kassen din. Den vokser fort, får blå klokkeblomster tidlig på sommeren og når den blomstrer av har den morsomme, små ullne trådballer som sitter på resten av sesongen. Et alternativ kan være en klatrerose som er enkel å holde - "New Dawn". Den er svakt rosa, nesten hvit og blomstrer mesteparten av sommeren. Et annet alternativ er blodbeger.

Nå skal du vite at å dekke et espalier helt tett vil ta noen år, slik at dere er innstilt på det. Hvis dere ikke ønsker blomster, kan villvin også være flott, - nydelige høstfarger, men den stopper jo ikke på toppen av espaliéet.

Håper du har fått litt innspill til alternative løsninger og ønsker deg lykke til med prosjektet!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen