To millioner til Det norske måltid

Landbruks- og matdepartementet har bevilget to millioner kroner til gjennomføring av prosjektet Det norske måltid 2012. Målet er å samle hele det kulinariske Norge årlig rundt en TV-sendt offensiv for norsk mat og matkultur.

Prosjektet planlegges gjennomført etter lignende mal som i 2011. Ønsket er å formidle matglede og kunnskap om norsk mat til en stor del av befolkningen på samme tid.

Matmangfold og kvalitet
Norske myndigheter har over mange år satset bevisst på å stimulere til økt satsing på matmangfold. Matfestivaler og Bondens marked – organiserte salgsframstøt av lokal mat i flere byer rundt i landet – er vesentlige salgskanaler for lokalproduserte matspesialiteter.

- Matmangfoldet og kvaliteten på de norske råvarene er med å understreke at Norge er blitt matlandet i Norden. Vi har også så mange kokker som holder verdensklasse at jeg mener Norge langt på vei er ett av matlandene i verden, sier landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum.

Stort potensial
Landbruks- og matdepartementet mener at prosjektet Der norske måltid 2012 kan bidra til å formidle det mangfoldet som finnes innen det norske kjøkken både på råvare- og på kokkesiden. Programmet har et stort potensial for å nå brede målgrupper i beste sendetid.