Hagebygging som treningsleir

Kommende helg åpner Hagemessen på Lillestrøm. Anleggsgartner Tore D. Carlsen fra Mysen og hans team er nå i ferd med å ferdigstille en stor designhage hvor publikum kan se, ta og føle på spennende hageløsninger.

Anleggsgartnere fra Mysen er en av hagemessen trofaste støttespillere. Siden 2005 har hans firma bygget utstillingshage på messen, og i år er intet unntak.

Det er 6-8 ansatte involvert i arbeidet, både lærlinger og faglærte. Hagebyggingen pågår i et par uker, og det er full fart frem til messåpning fredag 13 april.

Vi er inne i en travel tid på året for den grønne bransjen når dette leses. Hvorfor velger ditt firma å bruke så mye tid til å bygge hage på messen?

− Vi anser dette som årets viktigste happening for vår bransje. På hagemessen møter vi absolutt flest av våre potensielle kunder. Det er også en fin anledning til å komme i gang etter en lang vintersesong, og designhage-prosjektet bidrar til at våre ansatte er fullt skjerpet og motiverte når vi starter på våre kundeprosjekter like over påske, sier Carlsen.

Hva legger du vekt på når dere skal bygge opp et helt hagemiljø fra bunnen av?

− Vi er opptatt av å bygge en helhetlig paviljong/designhage, slik at vi kan vise frem alle håndverksdetaljer og løsninger som man må tenke på når man skal bygge nytt, eller rehabilitere et eksisterende uteanlegg. I tillegg er det viktig for oss å bygge en hage som publikum kan gå inn i, ta og føle på, samt få en opplevelse. Ja, som om det kunne vært hjemme i deres egen hage.

I hvilken grad tester dere ut nye materialer og løsninger?

− Dette er noe vi gjør hvert år. Vi tester både nye materialer og tekniske løsninger. Dette er både for å utfordre egne ansatte, og for å se responsen hos publikum.

Hvor viktig er det for firmaet å få vist seg frem på hagemessen?

− Det er veldig viktig. Vi har vært med i flere år, og synes vi får vist oss frem på en veldig positiv måte. Publikum kan med egne øyne se hva bransjen klarer å bygge, selv på mindre uteområder. I år er det jo ekstra gledelig at vi er tre anleggsgartnerbedrifter som skal bygge hager på messen, i tillegg til det fjerde hagekonseptet med Cottage Garden. Alle vi hagebyggerne samarbeider veldig godt både før, under og etter hagemessen, avslutter anleggsgartneren fra Mysen.

Denne artikkelen står også på trykk i det offisielle messmagasinet, som deles ut gratis på hagemessen.

Her kan du lese hele messemagasinet i elektronisk form.