Paradise Flowers er sommerens blomstertrend

Hawaiiblomsten passer perfekt inn i sommerens plantetrend - Paradise Flowers.

- Med sine fargerike blomster og eksotiske uttrykk kan hawaiiblomsten (Hibiscus rosa–sinensis) gi din stue eller uteplass en opplevelse av å være i et tropisk miljø, forteller informasjonsansvarlig Tonje Bergh ved Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Sommerens blomstertrend
Paradise Flowers, sommerens blomstertrend, er inspirert av Stillehavets paradisøyer. Med fargerike og eksotiske planter, eksotisk natur og naturmaterialer vil stuen eller uteplassen kunne forvandles til en eksotisk oase. Hawaiiblomsten med sin naturlig skjønnet og fargerike blomster vil kunne gi det rette uttrykket.

Selv om hawaiiblomsten  opprinnelig stammer fra sørkina, er den nasjonalblomsten på Hawaii.

Ledig eller opptatt?
For kvinnene i Polynesia er en blomsterkrans i håret en del av festantrekket og den enkle blomsten bak øret er i mange tilfeller en hawaiiblomst. En blomst bak venstre øret signaliserer at du er gift eller opptatt. Er blomsten bak høyre øret, er du ledig. En grei og oversiktlig ordning.

Mye lys og vann
Hawaiiblomsten elsker sol og varme, men til gjengjeld vil den ha mye vann. Når plantens blader signaliserer at den vil ha vann, bør den få en skikkelig gjennomvanning. Bare pass på at den ikke blir stående med røttene i vann.

Planten liker godt å få en dusj en gang i mellom og bør gjødsles med litt flytende gjødsel hver gang en vanner i vekstsesongen (februar-oktober).

Vi bruker hawaiiblomsten mest som stueplante, men om sommeren kan den plantes ut i hagen eller i krukke på terrassen.

Kan bli gammel
Hawaiiblomsten kan leve i flere år hvis vi passer på å gi den frisk jord og en større potte en gang per år. Planten kan med fordel beskjæres litt tilbake hvert år. Om vinteren liker den å stå litt kjølig og lyst, rundt 15-18 °C.

En plante med knupper bør ikke flyttes for forandringer i lysforholdene gjør at knuppene kan falle av.