Vedlikehold av beleggningsstein

Vår innkjørsel fikk beleggningsstein lagt profesjonnelt for noen år siden. Nå er fugene gjengrodd med grønn mose (i hovedsak) og det ser lite fint ut. Hva kan vi gjøre for å få det "rengjort" uten altfor mye arbeid? Og hva bør vi gjøre i fremtiden for å unngå all som gror mellom steinene? På forhånd takk for svar.

mvh

Anne Brita Ramberg

Hei Anne Brita

Jeg vil anbefale deg å bruke høytrykkspyler på belegningsstenene dine. Bruk en god kost etterpå, slik at du får vekk det meste av gammel mose o.l.

Er det ugress som har festet seg godt med røtter mellom stenene, kan du helle kokende vann på de, før du forsøker å dra de opp. De er lettere å få opp da.

For å forhindre at mose, ugress og skitt fester seg til belegningssten, skal du ta kontakt med et steinleggingsfirma og be de ta en "sealing-behandling" av gårdsplassen din. Dette er et slags "voksaktig" belegg som både fremhever fargen i stenen og gjør overflaten mindre fristende for mose/ugress å etablere seg i.

Har du mye mose, kan det også være en idé og slippe inn litt mer lys på området. Mose trives ikke på lyse og solrike plasser. Men en slik operasjon er jo ikke alltid mulig å få til. :)

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss