Tradescantia Pinke

Hei marit.

 jeg har noen planter som jeg har innendørs som jeg lurer litt på hvordan jeg behandler slik at jeg har de så lenge som de skal vare,  den ene heter for tradescantia pinke, en som heter dipladenia sundaville, en fredslilje, og gressløk , hvordan skal jeg behandle disse.

Hilsen Irene .

Hei Irene

Dipladenia Suncaville er en inneplante, men det går fint å ha den ute om sommeren, sålenge du tar den inn om vinteren.

Fordi den har en kraftig vekst (klatreplante) og produserer et hav av blomster, trenger den mye næring og en solrik plass. Det beste er å ha den i urne hele tiden, siden den må flyttes inn innen frosten kommer.

Om vinteren stilles den i et lyst og kjølig rom, slik at den kan hvile før den igjen setter igang med den lange og overdådige blomstringen i sommerperioden.

Fredslilje - Spathiphyllum, er i vill tilstand en sumpplante. Dersom den plasseres lyst, vil den blomstre. Den kan også plasseres mørkt, men vil da ikke blomstre. Tåler ikke direkte sol. Kan bli over en meter høy. Blomstene utvikles på våren, og står cirka en måned hver. Den skal ha mye vann om sommeren, men lite om vinteren. Gjødselvann annenhver uke i april-august.

Fredslilje inneholder irriterende plantesaft. Dersom barnet ditt har smakt på fredslilje kan hun/han få vondt i magen, bli kvalm, kaste opp og/eller få diaré. Anbefaler å ringe giftinformasjonen ved misstanke om forgiftning, tlf. 22 59 13 00

Gressløk kan du la stå ute hele sommeren igjennom, trives både i sol og halvskygge. La den få jevnlig vann. Når høsten kommer, tar du den inn og lar den stå lyst og ikke for varmt - da vil den gi deg krydder langt ut i de mørke høstmånedene. Etter at den tar vinterferie, lar du den stå kjølig og frostfritt, og tar den frem når vårsolen igjen varmer.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss