<p>I det nye balkongsettet fra Gardena finner du de viktigste redskapene samlet i en praktisk boks. Lokket kan brukes som feiebrett sammen med den medfølgende kosten. I tillegg inneholder settet beskjæringssaks, spade og kultivator. Foto: Produsenten</p>På små flater trengs ikke unødvendig mange meter med vannslange. Slangeholderen fra Gardena har integrert feste; en smart krok der den medfølgende slangen på 7,5 meter kan henge. Når slangen ikke er i bruk, rulles den sammen til en lett håndterlig spiral. Slangeholderen har Gardena originalmunnstykke, som passer alle spylehodene i sortimentet. Foto: ProdusentenBalkongsettet samles i en boks og tar ikke stor plass. Foto: ProdusentenSlangen i Gardenas nye slangetrommel er 10 meter lang og tilkoblings-slangen er på 1,5 meter. Slangen har en diameter på 11 mm og rulles enkelt inn i trommelen. Slangetrommelen har Gardena originalmunnstykke, som passer alle spylehodene i sortimentet. Foto: ProdusentenSylinderklipperen Gardena Classic 330 er stille og smidig, og ved hjelp av håndkraft istedenfor strøm eller bensin, klipper den gresset på samme måte som en saks. Klippebredden er 33 cm og klippehøyden kan stilles inn i fire trinn fra 12 til 42 mm. Sylinderklipperen har fellbart håndtak. Foto: Produsenten

Dyrke selv? Praktiske redskaper for små hageflekker og balkonger

Dyrketrenden er på fremmarsj, og nå kommer det nytt småredskap til bruk på balkonger og terrasser for egenproduserte grønnsaker.

Redskapsprodusenten Gardena lanserer nå praktisk utstyr for deg som vil dyrke selv, men som ikke har så stor plass. Smarte redskaper, vannslanger og en gressklipper med fellbart håndtak, som opptar minimalt med plass på balkongen eller i boden, ifølge en pressemelding.

Nyte det grønne livet på liten plass
Balkonger som bugner av blomster, grønnsakshage på terrassen og små hager fylt med bær og frukt – man trenger ikke stor plass for å kunne nyte det grønne livet. En liten rekkehushage, en balkong eller et felles grøntområde med naboene i bygården holder lenge for å så blomster og høste egendyrkede grønnsaker.

Balkongsett
Akkurat som de store krever selvsagt også små hager godt stell og vedlikehold. Til det formålet lanserer Gardena nå et balkongsett der du finner de viktigste redskapene samlet i en praktisk boks. Lokket kan brukes som feiebrett sammen med den medfølgende kosten. I tillegg inneholder settet beskjæringssaks, spade og kultivator.

Smart vanning
Vanning må til, men på små flater trengs ikke unødvendig mange meter med vannslange. Den hendige slangeholderen fra Gardena har integrert feste; en smart krok der den medfølgende slangen på 7,5 meter kan henge. Når slangen ikke er i bruk, rulles den sammen til en letthåndterlig spiral.

Trenger du en litt lengre slange har Gardena også en ny slangetrommel. Slangen er 10 meter lang og tilkoblingsslangen er på 1,5 meter. Slangen har en diameter på 11 mm og rulles enkelt inn i trommelen. Både slangehengeren og trommelen har Gardena originalmunnstykke, som passer alle spylehodene i sortimentet. Selv om gressplenen er liten skal den være enkel å klippe.

Sylinderklipperen Gardena Classic 330 er stille og smidig, og ved hjelp av håndkraft istedenfor strøm eller bensin, klipper den gresset på samme måte som en saks. Klippebredden er 33 cm og klippehøyden kan stilles inn i fire trinn fra 12 til 42 mm. Sylinderklipperen har fellbart håndtak. Foto: Produsenten

Miljøvennlig klipper
Sylinderklipperen Gardena Classic 330 er stille og smidig, og ved hjelp av håndkraft istedenfor strøm eller bensin, klipper den gresset på samme måte som en saks. Dette gir rene, fine snitt og dermed en sunn plen.

Klippebredden er 33 cm og klippehøyden kan stilles inn i fire trinn fra 12 til 42 mm. Når klippingen er unnagjort felles håndtaket sammen slik at gressklipperen ikke trenger store oppbevaringsplassen.