Hagen er et yndet sted for rekreasjon og utfoldelse, men hvordan skal man få alt til å henge sammen på en måte som er både praktisk og personlig? I sin nye bok gir Yvonne Dengin innsidekunnskap i hvordan hagedesigneren tenker. (Foto: Anne Manglerud)

Ny hagebok fra Yvonne Dengin

Hagedesigner Yvonne Dengin avslører i sin nye bok noen av hagedesignerens hemmeligheter.

INSPIRASJON: Boken er spekket med fotos som viser ulike hagedesign-løsninger. (Foto: Cappelen)

«Hagedesignerens metode – Nøkkelen til en personlig hage» er tittelen på den kjente designerens nyeste bok.

Ifølge en pressemelding fra forlaget er dette en praktisk, frodig og inspirerende bok om hvordan du gjennomfører din egen stil og skaper en lettstelt hage med personlighet.

Forlenger hagesesongen

Nordmenn innreder terrasser, bakgårder og hager for å skape stemning og sette sitt eget personlige preg på uterommet. Med utestuer, overbygde terrasser, varmelamper og utepeis utvider vi sesongen så lenge vi kan.

Hagesentre og interiørbutikker er fulle av forlokkende «stæsj», men når hagen fylles av harde elementer, blir det ekstra viktig å tenke på helheten, mener Dengin. Møbler og dekorelementer skal fungere som prikken over i-en og bør velges med omhu.

Hva er din hagestil?

Fakta

Yvonne Dengin er hagedesigner, foredragsholder og profilert hageforfatter med flere bøker bak seg, blant annet Krukker med stil og Moderne naturhager.

Hun hadde i en årrekke fast hagespalte i Elle Interiør og var designer og aktiv deltager i NRKs «Forandring fryder i hagen» og «Kjærlighetshagen».

Et viktig stikkord er å tenke helhet og å starte med en overordnet idé for hagens funksjoner, form, linjer og materialer. Hva er din stil? I boken beskriver Dengin klassisk og moderne stil, i formell og uformell innpakning, og utdyper hva som skaper hvert enkelt stiluttrykk.

Når du vet «hvor du hører hjemme», kan du konsentrere deg om å la møbler, belysning, vannelementer, krukker, planter og dekorelementer spille sammen i en helhet.

Boken kan hjelpe deg til å ta gode valg på hvert område. Ettersom inspirasjon alltid er en viktig del i en slik prosess, er boken spekket med fotos som viser løsninger i store linjer og i detalj. Du får også tips og råd om hvilke planter, materialer og dekorelementer som passer til din stil.

Boken gis ut på Cappelen og kommer i salg i mars.