Energieffektive gardiner til takvinduer

Velux Norge har lansert en ny type plisségardiner til sine takvinduer. Eco+ kombinerer utseende med en energieffektiv utforming.

Velux Eco+ er laget for effektivt å redusere varmetapet gjennom takvinduer. Gardinene kombinerer et elegant utseende fra den klassiske plisségardinen med den isolerende effekten av den vaffelmønstrede oppbyggingen. Luftlommene i gardinen vil sammen med aluminiumsoverflaten i cellene skape effektiv termisk isolasjon. Med energigardiner kan varmetapet reduseres og komforten økes betraktelig.

– Vi har arbeidet ensidig mot å utvikle de nye energigardinene slik at de både er dekorative i vinduet og bidrar til effektiv å utnytte solen og luften som en naturlig kilde til energi. Moderne takvinduer er godt isolert, men Eco+ kan øke den termiske isolasjonen og slik redusere oppvarmingsbehovet, sier direktør Torgeir Øverås i VELUX Norge.

Et sunt hjem
Å redusere varmetapet gjennom takvinduene er spesielt viktig på kalde vinterdager når du ønsker å holde varmen inne og kulda ute. Energigardinene kan regulere innetemperaturen og skape et sunt og mer komfortabelt innemiljø. Å skape et ideelt klima og varmekomfort er også et spørsmål om ventilasjon og dagslys.

– Et godt innemiljø, med dagslys flommende inn og gode muligheter for ventilasjon, er nøkkelen til å gjøre boligen sunn. Når takvinduer og gardiner installeres er det viktig å plassere takvinduene slik at de utnytter solvarmen, som kan strømme inn, men også bruke gardiner som bidrar mot overoppheting og nedkjøling, sier Øverås.

Velux Eco+ har et slank design uten synlige skjøter og gir et elegant og luftig inntrykk. På VELUX takvinduer monteres Eco+ enkelt på få minutter takket være det enkle systemet Pick&Click®.

Velux Eco+ leveres i ni forskjellige farger. Det gjør det enkelt å skape et forfriskende nytt utseende, som kan passe i boligen.

Eco+ gjenspeler Velux Gruppens ambisjoner om å ta aktiv del i utviklingen av miljøvennlige bygninger for framtiden. Energigardinene Eco+ er en helt ny måte å bruke luft til å isolere og slik skape en miljøvennlig løsning, som bidrar betraktelig til energibalansen et takvindu kan skape.