Jackon satser i flisbransjen

Jackon AS og Spesialverktøy for mur og flis AS går sammen om storsatsing mot flisbransjen.

Det norske industrikonsernet Jackon AS har pr 1. januar 2013 inngått en langsiktig avtale med en av Norges største grossister av verktøy og produkter til flis- og murbransjen, Spesialverktøy AS, om distribusjon og markedsføring av våtromsplater.

- Spesialverktøy har et stort nettverk inn mot flisbransjen, og er en ledende aktør i dette markedet. De er derfor en naturlig samarbeidspartner for oss når vi ønsker å øke vår andel i denne bransjen, sier Marianne Mügge, Produkt- og Marketingsjef hos Jackon AS.

- Vårt produktspekter strekker seg fra isolasjonsplater i Jackopor og Jackofoam til komplette byggesystemer. Vi er faktisk en av Europas største produsenter av våtromsplater, som benyttes som fuktbestandig underlag for fliser i baderom. Spesialverktøy er nå vår grossist for våtromsplater mot flisbransjen i Norge, legger hun til.

Henning Larsen, daglig leder hos Spesialverktøy for mur og flis AS tilføyer; - For oss var det viktig å finne en etablert og innovativ aktør av våtromsplater i Norge, hvor vekstpotensialet og muligheten til å «stjele» markedsandeler er til stede.

- Jackon er et godt etablert norsk industrikonsern, som foruten våtromsplater, også gir oss tilgang til hele deres produktsortiment som vi kan tilby flisbransjen. I lys av Jackons økonomiske muskler føler vi oss også trygge på fortsatt en høy grad av produktutvikling og leveringsdyktighet i takt med strengere krav til både produktet og miljøet i fremtiden. Valget av Jackon som leverandør falt derfor helt naturlig for oss, og vi gleder oss til å starte våres samarbeid med Jackon fra 1. januar 2013, sier han videre.

For ordens skyld: Jackon AS har historisk sett solgt sine produkter gjennom byggevarehandelen og rørgrossister, noe de fortsatt skal gjøre. Spesialverktøy AS blir konsernets forlengede arm for distribusjon av våtromsplater mot flisbransjen.