NorDan-offensiv etter salgssvikt

Etter sviktende salg i fjor satser vindusprodusentene NorDan offensivt med 10 millioner mer til salg som blant annet resulterer i fire nye salgskontorer.

Sist høst måtte NorDan med hovedkontor på Moi si opp 26 ansatte etter ordresvikt. Fjoråret startet sterkt ved vindusfabrikken i Eigersund, men tilbakeslaget kom allerede i februar. I den tradisjonelle høysesongen tærte vindusprodusenten på ordrereservene fremfor å bygge dem opp. Fire prosent vekst i Norge ble jevnet til null etter svikt i Storbritannia og Sverige, melder Stavanger Aftenblad.

Med 10 millioner kroner mer til salgsaktivitet håper adm. direktør Tore Rasmussen at noen av de oppsagte vil kunne vende tilbake i 2013. De nye salgskontorene er lagt til Ålesund, Göteborg, Malmö og Leeds.

Men Tore Rasmussen tar imidlertid ikke ny vekst for gitt.

– Vi smører for kladdeføre, men smører raskt om hvis det blir silkeføre, kommenterer han overfor Stavanger Aftenblad.

Bedriften satser også tungt på teknologiutvikling med å være leverandør både til passivhus og såkalte aktivhus som produserer energi.

NorDan-ledelsen kan imidlertid glede seg over en bedring i sykefraværet som sank fra 6,7 til 5,6 fra 2011 til 2012. Aller friskest var de ansatte på Moi.