Over 70.000 bedrifter dropper revisjon i år

Over 72.000 små aksjeselskaper hadde fram til 17. desember valgt å droppe revisjon i år, viser tall fra Foretaksregisteret.

Ved utgangen av fjoråret var det cirka 48.000 aksjeselskaper som benyttet seg av retten til å velge bort revisjon. I uken før jul økte antallet til over 72.000, og det er ventet en ytterligere økning til nærmere 75.000 når kalenderen nå viser 31. desember, skriver Dagens Næringsliv.

21.000 av selskapene som lar være å benytte revisor i år, er nyetablerte.

Den norske Revisorforenings administrerende direktør Per Hanstad tror at det fra nå av blir færre selskaper som benytter muligheten til å la være å benytte revisor.

– Vi tror det meste er tatt ut. Antall aksjeselskaper som har valgt bort revisjon er omtrent som vi trodde, sier Hanstad.

Foretaksregisterets underdirektør Øyvind Vågan er også enig i at det er en dreining der man ser færre eksisterende selskaper som velger bort revisor nå.

Vågan presiserer at selskaper som velger bort revisjon, må registrere dette i Foretaksregisteret innen utgangen av 2012, altså 31. desember.

– I motsatt fall må årsregnskapet for 2012 revideres, sier han.

Det nye regelverket om fravalg av revisjon for små aksjeselskaper trådte i kraft i fjor. Selskaper som er registrert i Foretaksregisteret blir pålagt å skaffe revisor hvis de overskrider det reglene tilsier.