NESO utdanner nye ledere

Neso er i gang med en ny runde samlingsbasert skole, skreddersydd for entreprenører. 31 deltakere gjennomfører for tiden sin videreutdanning til formenn og byggeplassledere.

Entreprenørene i Nord Norge har gjennom sin serviceorganisasjon (NESO) satt fokus på kompetansebygging og har en rekke egenutviklede samlingsbaserte skolekonsepter.

- Vi har snart utdannet 500 deltakere gjennom Formannsskolen sier kompetanseleder i NESO Jack Johnsen, som nå utvider samlingene til andre steder i landet.

Samlingsbasert opplæring med svært god respons

Behovet og responsen i landsdelen har vært enorm. I år måtte Neso avslå søknader om deltakelse. Normalt får tretti elever innpass ved skolen, som nå er inne i sitt 17 driftsår.

- Vi kan dokumentere at bedrifter har hatt en positiv utvikling etter at de har sendt sine formenn og baser på skolen. Målet med skolen er å tilføre kompetanse ned til mellomlederne slik at administrasjonen får tid til det de egentlig skal gjøre, nemlig sørge for god tilgang til jobber og god lønnsomhet sier Jack Johnsen.

Flere av medlemsbedriftene i NESO har sendt samtlige av sine formenn og baser på skolen.

NESOs formannsskole

Deltakerne som fullfører skolen får kunnskaper innen organisasjon, økonomi og ledelse. De fem samlingene som utgjør skolen går hver over fem dager og gjennomføres for tiden ved Radisson SAS Hotell i Tromsø. Elevene har hjemmeoppgaver som er knyttet til deres jobb i mellomperiodene. I tillegg følges de opp av en egen fadder som gir råd når teori skal omsettes til praksis og bidrar slik til at kunnskap fra skolebenken blir tatt aktivt i bruk ute i bedriftene.

Gammel og ung

Elevene på skolen har stor variasjon i alder og erfaring med deltakere fra 20 til 50 år. Her er alt fra rene håndverkere til ingeniører og daglige ledere.

Vi har alle mye å lære av hverandre, er det unisone omkvedet over kaffekoppen i en av de få pausene som ligger i hver samling. I alt er det 17 bedrifter fra landsdelen som har sendt sine ansatte til mellomlederopplæring i denne runden.