Fire nye stillas fra Wibe Ladders

Wibe Ladders lanserer et komplett, egenutviklet stillassortiment.

Rullestillas skal være sikre å klatre i og arbeide fra. Når Wibe Ladders utviklet sitt stillassortiment ville de ikke bare følge loven, de ville lage praktiske stillas som håndverkerne liker å bruke. Derfor startet utviklingsarbeidet med et grundig forarbeid, nemlig å utforske håndverkernes ønsker og behov.

Kartleggingen viste at stillas oppleves som vanskelige å sette sammen, og det finnes en rekke svakheter i designet som påvirker håndverkerens arbeidsmiljø.

Nå lanserer Wibe Ladders et rullstillas sortiment som er enkelt å montere, uansett vær, selv etter mange års bruk og slitasje.

- Håndverkerne fortalte oss klart og tydelig at utstyret må være lett å montere. Rammer, stag og gripeklo må passe enkelt sammen. Håndverkerne ønsket ingen nye funksjoner, kun enkle, gode løsninger. Derfor har vi valgt å lage en robust konstruksjon, og vi har utviklet en klo med et ergonomisk og enkelt to-finger-grep for at brukeren skal kunne bruke mer kraft ved monteringen, selv med vinterhansker på, sier Robert Agerskog i Wibe Ladders.

De nye stillasene skal ha smarte løsninger for å gjøre håndverkerens arbeidsmiljø så trygt og komfortabel som mulig. Diagonalstag og et design som hindrer hjulene fra å slarke gjør at stillaset beveger seg svært lite. Fargekodede støttebein minsker snublerisikoen, og fargekodede stag gjør det enkelt å montere. Stillasprofilen er mykt formet og god å holde i.

- Stillas står sjelden utstilt i butikk og derfor er de vanskelige å sammenligne med hverandre. Vi lot selgerne våre klatre opp i våre egen og konkurrentenes stillas for at de skulle få oppleve forskjellen. Vi er utrolig stolte over å ha designet stillas som er enkle å håndtere og som sørger for at håndverkerne har fast grunn under føttene, selv mange meter opp i luften”, sier Robert Agerskog.

Wibe Ladders nye stillas sortiment består at fire ulike rullestillas, inklusiv et trappestillas og et mindre håndverkerstillas. Trappestillaset er et bra valg for arbeidsplasser der håndverkerne trenger å ta med seg tungt verktøy og materiale opp. Stillasene er selvfølgelig testet og godkjent i henhold til EN1004 lasteklasse 3.

- Med vårt nye stillas sortiment har vi tatt stillas til neste nivå. Nå har vi et utvalg av veldig stabile og funksjonelle stillas som er enkle å montere og som minimerer ulykkesrisikoen for håndverkere som arbeider i stor høyde. Det er alle de små detaljene som vi har tenkt på under utviklingsprosessen som gjør den store forskjellen, sier Robert Agerskog.