Energispesialist tar egen medisin

Schneider Electric kutter energiforbruket i egne bygg med 25 prosent.

Som en del av programmet Schneider Energy Action har energispesialisten Schneider Electric oppnådd 15 prosent reduksjon i eget energiforbruk på 160 industrielle områder og kontorbygg. Nå skal dette reduseres ytterligere med 10 prosent innen 2014, melder selskapet i en pressemelding.

Schneider Energy Action er et program designet for å oppnå kontinuerlig reduksjon av elektrisitet, gass- og oljeforbruk, løfte de ansattes bevissthet om nye energieffektive løsninger og hjelpe dem å forstå hvordan de kan bidra til utviklingen.

Fra programmets lansering i 2005 har målsettingen om å redusere energiforbruket med 10 prosent per person og per bygg og produksjonsområde blitt oppnådd globalt, og i noen tilfeller overskredet.

For å oppnå dette har Schneider Electric gjort store investeringer. Frem til 2011 ble flere millioner avsatt årlig til å utstyre byggene med 500 frekvensomformere, hundrevis av sensorer, kontroller og andre styringssystemer for bygg. Tilsvarende besluttet Schneider også å installere lavenergibelysning og mer effektive varmemotorer. Denne investeringen ble nedbetalt på mindre enn tre år.

- Totalt bruker Schneider Electrics bygg svært lite energi i forhold til annen næringsvirksomhet. Vi ønsket likevel å sette et eksempel ved å bruke våre egne løsninger. Schneider Energy Action-programmet bygger på vår ekspertise innen alt fra globale energiprosjekter til maskinvare og programvareløsninger sier Jean-Yves Blanc, Schneider Energy Action Manager i Schneider Electric.

Etter å ha sett gode resultater, har Schneider Electric satt seg en ny utfordring: Å spare ytterligere 10 prosent innen 2014.

For å klare dette vil selskapet sette i gang en rekke offensive tiltak basert på gjennomføringen av sin StruxureWare programvarepakke og tilhørende løsninger.