HENT med kontrakt til 2,15 mrd

Fornebuporten AS har tildelt HENT AS kontrakt for oppføring av kontor-, nærings- og parkeringslokaler på Fornebu. Kontrakten skal være en største enkeltstående kontrakten innen byggevirksomhet som er inngått i Norge noensinne.

Kontrakten skal gjennomføres som totalentreprise og omfatter 80.000 kvadratmeter. Byggestart er i mars 2013. Kontraktens omfang er i overkant av 2,15 mrd. kroner (inkl. mva), og byggetiden er planlagt til tre år. Ansvarlig arkitekt er DARK Arkitekter AS.

- Vi ser frem til å samarbeide med HENT for å gjøre Fornebuporten til et ledende kompetansesenter for den voksende olje og offshoreindustrien i området. Vår ambisjon er at Fornebuporten blir et unikt kunnskaps- og kontorområde med handels - og servicefunksjoner tilpasset morgensdagens kontorbrukere. HENT er en solid entreprenør som vi har god erfaring med fra tidligere prosjekter, sier daglig leder Torstein Storækre i Fornebuporten.

Fornebuporten er et heleid datterselskap av Aker. Fornebuporten, arkitekt og entreprenør har sammen utviklet prosjektet for å tilpasse dette til reguleringsplanen, krav fra potensielle leietakere og kommersielle mål. Dette vil gjøre Fornebuporten til en egen "bydel" med kontor, boliger og handel og servicetilbud.

- Oppgaven motiverer oss voldsomt og HENT setter stor pris på å få gjennomføre nok et oppdrag for en av våre solide kunder. Vi synes det er svært gledelig at partene bygger videre på tilliten fra tidligere store prosjekter i tett samarbeid og vi er sikker på at vi også denne gang sammen skal skape et flott prosjekt med vellykket utgang, sier Markeds- og utviklingsdirektør i HENT AS, Knut Alstad.

Samlokalisering av en rekke store ingeniørselskaper innenfor teknologi og oljerelatert virksomhet bidrar til å styrke en næringsklynge av stor nasjonal betydning. Arealbruken vil gjøre Fornebu til et viktig senter og publikumsattraksjon.

- Fornebuporten blir en viktig strategisk satsing for å videreutvikle nærings teknologiklyngen i området. Gevinsten vil ligge både på et vitenskapelig og faglig nivå - hvor samarbeid og ideutveksling mellom virksomhetene vil være av stor verdi – samtidig som samlokalisering også vil ha en konkret miljømessig gevinst hvor arealkonsentrasjon av likeartede virksomheter bidrar til å redusere transportgenerering, heter det i en melding fra selskapet.

- Vi ser fram til å videreføre teknologiklyngen på Fornebu med et anlegg som også vil har en urban og offentlig karakter på uterom med publikumsrettede tilbud. Fornebuporten vil danne en portal til det nye Fornebu hvor forfalne lagerskur, asfaltflater og brakkmark erstattes av en bebyggelse med høy arkitektonisk kvalitet, grønne parkanlegg, møtesteder og offentlige plassrom. Dette vil bli et Ikke minst vil det være bygg som synliggjør virksomhetens innhold gjennom ved å vise avansert ingeniørkunst i form og konstruksjon, sier daglig leder i DARK Arkitekter AS, Christine Grape.

Kontrakten er den største enkeltstående kontrakten innen byggevirksomhet (anlegg- og offshorevirksomhet unntatt) som er inngått i Norge noensinne, i følge Bygganalyse AS.