Temporent med ny teknisk godkjenning

Temporent er første leverandør av utleiemoduler som har fått teknisk godkjenning av hele sin portefølje.

Det er SINTEF Byggforsk som har utstedt sertifikatet. – SINTEF har sett oss i kortene og gitt sitt stempel på modulseriene KUBIK og KLOSS. Det er en anerkjennelse av modulene våre og gir kundene trygghet for våre løsninger. Det er klart at vi er både stolte og glade når dette nå er på plass, sier regionsjef Terje Mork i Temporent Norge. Mork legger ikke skjul på at han forventer at markedet merker seg kvaliteten og at det blir et konkurransefortrinn.

Teknisk godkjenning stiller krav til blant annet bygningsfysikk, konstruksjonssikkerhet, materialvalg, brannsikkerhet og miljø. Mange aktører som har behov for midlertidige lokaler sliter med å vurdere kvalitetskravene i anbudskonkurransen opp mot tilbudte moduler. – Med TG på våre moduler skulle denne typen vurderinger være enklere. Kvalitet er viktig, særlig når det er snakk om lokaler for barna våre, sier Mork som er opptatt av at leverte barnehager og skoler gir trivsel og gode rammer for lek og læring, i tillegg til god teknisk kvalitet.

TEK 10 skjerper kravene til aktørene i bransjen, en utvikling som bare vil fortsette. Temporent er forberedt på dette. – Vi har i praksis fått den tredjepartskontrollen på modulseriene våre som myndighetene innfører som krav fra 1. januar 2013. Vi regner teknisk godkjenning som et stort konkurransefortrinn, sier Mork.

En aktør som er opptatt av kvalitet er Læringsverkstedet som eier 65 barnehager over hele landet.
– Vi forutsetter at leverandørene våre oppfyller alle tekniske myndighetskrav. Det er avgjørende for oss at produktene er sikre, inngir trygghet og bidrar til trivsel. Med en teknisk godkjenning fra SINTEF Byggforsk på plass har Temporent et solid fortrinn, sier prosjektutvikler Karl Rossland i Læringsverkstedet. – Ved vår etablering av en midlertidig i barnehage i Sande i sommer var det avgjørende at Temporent kunne fremvise TG, avslutter Rossland.