Finnene satser på avansert fjernavlesningssystem

Aidon leverer avansert fjernavlesningssystem til finske selskaper.

Aidon leverer totalt 22 000 enheter av den nye generasjonen Energy Service Devices til de finske selskapene Keravan Energia Oy i Kervo og Borgå Elnät Oy i Borgå. Leveransen omfatter også installasjon av enhetene.

– Hovedtyngden av leveransen er til boligblokker og rekkehus. Den første fasen i prosjektet var svært vellykket, og vi kunne gå direkte videre med neste fase, forteller daglig leder for Borgå Elnät, Magnus Nylander i en pressemelding.

Aidon er også ansvarlig for installasjon av enhetene, som utføres av Voimatel Oy. Arbeidet startet i juni, og for boligblokker og rekkehus skal arbeidet være ferdigstilt innen utgangen av året.

– Installasjon av feltenhetene er en naturlig del av prosjektet totalt sett. Aidon skal også ha ansvaret for vedlikehold av systemene når installasjon av måleenhetene er fullført, sier Timo Räsänen, prosjektleder hos Aidon.

Den nye generasjonen Energy Service Devices er en svært kostnadseffektiv løsning, og ny funksjonalitet kan enkelt legges til senere. Det vil for eksempel være mulig å videreutvikle overvåkning av nettet, slik at forstyrrelser kan oppdages langt mer effektivt enn tidligere.

– Fjernavlesningssystemet er fleksibelt og kan enkelt tilpasses fremtidens behov. På lengre sikt effektiviserer dette virksomheten vår, og kundene vil merke dette i form av bedre kundeservice og konkurransedyktige overføringstariffer, sier sjef for nettvirksomheten i Keravan Energia, Osmo Auvinen.