Fremtiden bygges i tre

Hvordan kan kystens egenart som innovatør og verdiskaper utvikles i skog- og trenæringen? Dette blir tema på verdiskapingskonferansen "Fremtiden bygges i tre" i Bergen 16. oktober på SAS Radisson på Bryggen.

Arrangør er Kystskogbruket i samarbeid med Fylkesmannen i Hordaland, Fylkeskommunen i Hordaland, Bergen Kommune, Trefokus og Innovasjon Norge.

Kystens muligheter og fortrinn er utgangspunktet for arrangementet.

Etterspørselen etter treprodukter er stor og økende. De store «trebyene» i kystskogbruket, Trondheim, Bergen, Stavanger, er drivkrefter i bruken av tre i hele landet og det er etter hvert etablert flere signalbygg i tre langs hele kysten.

– Befolkningsutviklingen skulle tilsi et potensiale for å øke trebruken ytterligere. I tillegg er signalene fra Europa at mangelen på trevirke vil øke betydelig de kommende 5-10 årene, anslagsvis mangler 350-400 mill. kbm/år. Disse utsiktene kombinert med at skogreisingsskogen i kystfylkene nå raskt blir hogstmoden gir oss grunn til å tro på en betydelig ekspansjon i skog- og trenæringa i kystfylkene i årene som kommer, heter det i en melding fra arrangøren.

Ti gode prosjekter og satsinger fra inn- og utland blir presentert på konferansen.

Hele verdikjeden med skogbruket, skogindustri, byggebransjen, utbyggere, entreprenører, planleggere, arkitekter, politikere, forvaltning inviteres til en felles dag for å inspirere til økt trebruk i kystfylkene.