Betonmast bygger nytt hovedanlegg for Norsk Resirk

Betonmast Bygg Romerike har fått i oppdrag å bygge det nye hovedanlegget til Norsk Resirk på Fetsund. Anlegget skal stå ferdig i mars neste år.

Med den betydelige økning i omsetning av drikkevare på gjenvinnbare bokser og flasker de senere årene besluttet. Norsk Resirk i januar 2012 at det måtte bygges nytt anlegg for sør og øst Norge.  Beslutningen til Coca Cola i februar om å gjenvinne emballasjen sin i stede for å vaske flaskene, understøtter denne beslutningen.

- Det er stadig mer fokus på høyverdig gjenvinning og det nye anlegget vårt får kapasitet til å ta 70 prosent av alle gjenvinnings bokser og flasker i Norge. Logistikkmessig er det nye anlegget også mer miljøvennlig, sier Kjell Olav Maldum, adm. direktør i Norsk Resirk.

Etter en anbudsrunde belønnet Norsk Resirk Betonmast Bygg Romerike med kontrakten på det nye hovedanlegget.

- I tillegg til at vi var konkurransedyktige på pris så var det vår kompetanse på prosjektutvikling som gjorde at vi vant anbudsrunden foran Veidekke. Nå er vi klare for oppstart og venter på igangsettingstillatelse fra Fet kommune, som for øvrig har vært et veldig positive i denne prosessen, sier Stein Erik Pedersen, daglig leder i Betonmast Bygg Romerike AS.

Betonmast har akkurat startet byggingen av det 4300 kvadratmeter store bygget i Heiasvingen 59 på Fetsund. Bygget skal står ferdig i mars neste år og anlegget starte opp i midten av mai.

Det første året regner Norsk Resirk med at de skal ta i mot rundt 4000 tonn aluminium og 3000 tonn plast til høyverdig gjenvinning, og i løpet av et par år så skal det tallet være oppe i 18 000 tonn årlig.

- Vi jobber med planer om å utvide med både en gjenvinningsstasjon og et produksjonsanlegg for nye plastemner i løpet av noen år. Dermed vil vi ha hele verdikjeden samlet på et miljøvennlig anlegg, sier Maldum.