Vil ha enklere kontroll i byggeprosjekt

Ordningen med uavhengig kontroll av byggetiltak blir satt i verk 1. januar 2013. Nå gjør regjeringen framlegg om ytterligere forenklinger i kontrollreglane.

- Vi må sikre at det er på plass nok kontrollforetak til å føre en forsvarlig kontroll i alle deler av landet. Derfor vil vi forenkle prosessen for godkjenning av desse føretaka. Dette gjør vi for å være sikre på at det er en trygg og robust ordning som blir satt i verk fra årsskiftet, sier statssekretær Dag-Henrik Sandbakken i Kommunal- og regionaldepartementet.

Blant annet skal foretak som har sentral godkjenning slippe forhåndskontrollen ved lokal godkjenning. Kommunene skal i en overgangsperiode på et år ha mulighet til å gi unntak fra kravet om kontroll under visse forutsetninger. Alle deler av byggenæringen har ifølge Kommunal- og regionaldepartementet vært med i prosessen for å finne de nye forenklingstiltakene.

- Reglene skal gi rom for fleksibilitet slik at byggeprosjekt ikke stopper opp og gir eier og samfunnet økonomiske ekstrakostnader, sier Sandbakken.