Reinertsen vinner totalentreprise for OBOS

OBOS og Reinertsen har signert kontrakt om nok en utbygging i Kværnerbyen i Oslo. Kontrakten har en verdi på 224 millioner kroner, og blir Reinertsens tredje totalentreprise for OBOS i Kværnerbyen.

Kværnerbyen vokser frem på den gamle tomten til Kværner bruk i Lodalen i Oslo, mellom Vålerenga, Gamlebyen og Bjørvika. Utbygging av felt E4 blir Reinertsens tredje oppdrag for OBOS i Kværnerbyen. Reinertsens første prosjekt ble ferdigstilt i 2010, mens byggingen av det andre prosjektet, felt E3, starter i år. Felt E4 består av fire boligblokker i kvartalsbebyggelse, og er beregnet å være innflyttingsklart i 2013 eller 2014.

Tre pilarer
Prosjektet er utviklet i et tett samarbeid mellom OBOS Nye Hjem, arkitektene i tegn_3 og Reinertsen.

– OBOS gir oss klare rammer, men frihet til å utføre oppdraget slik vi mener er hensiktsmessig forteller Kristian Reinertsen fra Reinertsens Divisjon Store Landprosjekter (DSL).

– I prosjektene i Kværnerbyen får Reinertsen brukt mye av kompetansen som finnes i konsernet. I tillegg til vår entreprenørkunnskap bruker vi også våre dyktige arkitekter i tegn_3 og Reinertsens egen prosjektering. Du kan si at prosjektet hviler på tre pilarer, OBOS, tegn_3 og Reinertsen, forklarer han.

Populære leiligheter
Leilighetene i Kværnerbyen har vist seg å være svært populære. Attraktiv beliggenhet og god kvalitet tiltrekker seg mange interessenter.

Gode erfaringer
– Det er klart at når vi nå setter i gang med tredje totalentreprisen i Kværnerbyen så er det fordi samarbeidet mellom OBOS, tegn_3 og Reinertsen har gått utrolig bra. Kontrakten er nok en tillitserklæring som vi bærer med stolthet, smiler Reinertsen.

Reinertsen ser frem til nok et byggeprosjekt i Kværnerbyen.

– Vi har fine erfaringer fra samarbeid med OBOS så langt. En så profesjonell utbygger er med på å utvikle oss som firma. Handlefrihet og godt samspill gjør at vi gleder oss til oppstart på byggplass, forteller Reinertsen.