Dårlig dag for bygningspolitiet?

Klokken 12 i dag har kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) innkalt til pressekonferanse. Byggeindustrien vil være til stede. Straks meldingen er offentlig vil vi bringe konklusjonene her på bygg.no.

Noen lekkasjer har det vært. Vi gleder oss over at det nå blir lettere å gjøre mindre tiltak på egen eiendom. Dette vil nok mange i bygningspolitiet reagere på. Der finner vi både politikere, byråkrater, sinte naboer og organisasjonsfolk.

Neste år vil det bli lov til å bygge garasje, uthus, samt å bygge på huset uten å søke om det så lenge det ikke sjenerer naboene.

– I byggingsmeldingen som jeg legger fram vil det nå bli enklere for folk som skal bygge garasje, tilbygg og uthus. De blir fritatt for søknadsplikt, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til NRK.

Vi er enig med direktør næringspolitikk og kommunikasjon Audun Lågøyr i BNL som sier at han ser frem til at ikke de kommunale saksbehandlernes pulter ikke lenger er fulle av søknader om småting. Det samme gjør vi.

Nå er det på tide at saksbehandlerne konsentrerer seg om de store sakene. Det gjelder ikke minst å få gjennom alle søknader som gjelder boligbygging. Mange prosjekter kan bli stående i kø i årevis.

Det er første gang i historien at en regjering legger frem en Stortingsmelding om bygningspolitikken. Pressekonferansen holdes i Mathallen som er under bygging på Vulkanområdet i Oslo.