Støtte fra Boligprodusentene

Boligprodusentene er positive til at regjeringen ikke ønsker full passivhusstandard når byggekravene skal skjerpes frem mot 2015.

– Vi registrerte at regjeringen i klimameldingen benyttet ordet passivhusnivå som åpner for fleksibilitet, kommenterer adm. direktør per Jæger hos Boligprodusentene.

– Men når det gjelder tilleggsinformasjonen om et eventuelt krav om energikilde for fornybar energi som eksempelvis varmepumpe, er vi mer skeptiske. Luft til luft-varmepumpe er greit på grunn av akseptabel pris. Men snakker vi om jordvarme eller solcellepanel, vil kostnaden bli uforholdsmessig høy særlig fordi energibehovet i denne type bolig er lavt, fremholder Jæger.

Han vil gjerne gjøre oppmerksom på at Boligprodusentene ikke er imot heis i blokker på fem etasjer.

– Det vi har kritisert er å senke heiskravet fra fire til tre etasjer. Å flytte kravet fra fire til tre etasjer vil øke kostnadene for de som bare bygger i tre etasjer da det vil bli færre å fordele kostnaden på, sier Jæger som ser frem til å diskutere mer av dette med statssekretær Dag-Henrik Sandbakken på foreningens boligkonferanse som arrangeres 8. mai.