NCC bygger for Watrium Eiendom

NCC Construction Norge er tildelt kontrakt for oppføring av nytt miljøbygg i en totalentreprise. Byggeledere i prosjektet er Linstow Eiendom.

Kontorbygget får høy miljøstandard, og skal sertifiseres BREEAM Excellent. Kontraktprisen er ca. 220 millioner kroner.

Prosjektet Sandstuveien 70 ligger sentralt til ved Ryen i Oslo. Ferdigstillelse er i oktober 2013.

- Linstow har valgt et svært spennende og ambisiøst miljøprosjekt og vi er glad for å bli valgt som entreprenør. Dette er det andre miljøbygget vi er tidelt på litt over to måneder i Oslo. Det viser at vår kompetanse og satsing på miljøbygg er etterspurt i markedet, sier distriktssjef Marius Tunstad i NCC Construction Norge.

Blant miljøtiltakene i Sandstuveien 70 er energibrønner med varmepumper, solcellepanel på taket og materialer som vil bidra til et termisk tregt bygg. Dette er tiltak som reduserer behovet for varme og kjøling.

Kravene til moderne miljøbygg er strenge og god planlegging er derfor avgjørende. I prosjekteringsarbeidet er VDC, Virtual Design and Construction, derfor et sentralt verktøy.

- Både byggherre, entreprenør og andre involverte får høy felles forståelse av et prosjekt når planleggingen kan visualiseres i 3D modeller, og disse enkelt kan utveksles elektronisk, sier Tunstad.

Arbeidet med Sandstuveien 70, bygg B1, er delt opp i to entrepriser. Den første entreprisen var arbeidet med spunting og utgraving. Denne delen av arbeidet, som også gjennomføres av NCC Construction, avsluttes i juni 2012 med kontraktpris på MNOK 11.

Grønn byggeplass
Fra 1. januar 2012 er alle nye byggeplasser i NCC Construction ”grønne byggeplasser”. Grønn Byggeplass setter blant annet strenge krav til energieffektive løsninger, effektiv avfallshåndtering og bruk av kjemiske produkter.

- Grønn Byggeplass er et viktig virkemiddel i vår visjon om å være det ledende selskapet innen bærekraftig utvikling – økonomisk, sosialt og miljømessig, sier leder for Miljø og energi i NCC Construction, dr.ing Sigrid Strand-Hanssen.

Fakta om Sandstuveien 70
Totalt ca. 9.500 kvm. kontorbygg, med to parkeringsetasjer på tilsammen 4.000 kvm
Byggherre er Linstow Eiendom, som forvalter og utvikler eiendommen på vegne av Watrium Eiendom AS
Arkitekt er Lund Hagem Arkitekter AS
Skal klassifiseres som BREEAM Excellent
Utføres i en totalentreprise av NCC Construcion.