Vil etablere bygg- og anleggshus

Bergmoen AS har planer om å bygge ut én million kvadratmeter næring like ved Gardermoen. Eiendomsselskapet ønsker blant annet å få etablert et eget bygg- og anleggshus.

– Vi ønsker å tilby spennende og unike bransjemiljøer, et sted der forhandlere, frittstående kunder og innkjøpere kan fly ut og inn på en kostnadseffektiv måte, sier administrerende direktør Rolf Hansteen i Bergmoen AS.

Han legger til at de ønsker å utvikle et område med næringslokaler utformet etter bransjebehov. Blant annet planlegger eiendomsutvikleren å etablere flere større bransjehus for å lokke til seg kunder fra plasskrevende næringer, deriblant bygg- og anleggsnæringen.

– Vi innfrir krav til lokaler, produksjonsfasiliteter, lagerplass og effektive fraktmuligheter via motorvei og flyplass. Aktører fra både inn- og utland kan ha permanente bransjeutstillinger innen- og utendørs, sier Rolf Hansteen, som ser for seg skreddersydde løsninger som tilrettelegger for blant annet testing, markedsføring og opplæring.

Bergmoen AS eier rundt 1 000 mål tomt like ved flyplassen på Gardermoen. Sammen med flere andre grunneiere, skal de utvikle Gardermoen Næringspark på området. Over en periode på 30 år skal eiendomsselskapet etter planen bygge ut én million kvadratmeter næring.

Reguleringsplanen for næringsparken er vedtatt, og det jobbes nå med utvikling av enkeltprosjekter. Blant annet har Bergmoen AS allerede inngått en avtale med Coop Norge Handel AS om å etablere et nytt hovedlager for Østlandet på 200 mål stor tomt.

Arkitekten Niels Torp er engasjert til den overordnede planleggingen og vil tegne bygningene.