Glemte å sende kraftprotest

Flora bystyre nektet å godta kraftlinje, men glemte å varsle departementet.

Det er Firda som melder dette. Folk i Eikefjord var samlet til allmøte på søndag med ett mål for øye: Planene om en kraftlinje, som skal gå 280 meter fra en barne- og ungdomsskole i bygda, må skrinlegges.

– Fra kommunen sin side kan jeg bare beklage. Det må ha skjedd en intern glipp som vi må komme til bunns i, sa varaordførar Jan Henrik Nygård, som var til stede på allmøtet i Eikefjord.

– 280 meter er altfor nært skolen, mener bygdefolket, som er bekymrer seg for strålingsfaren fra linja. Det var også bekymringen til Flora bystyre, som i februar protesterte på trasévalet.

Men bystyret sitt vedtak ble aldri kjent for departementet, rett og slett fordi vedtaket ble oversendt for sent.

– Folk er i sjokk og ganske forbanna. Hva er vitsen med alt arbeidet som er lagt ned, når lokalstyret blir overkjørt på denne måten? spurte Lars Terje Standal, som sammen med to andre personer blir bygda sine representanter i et utvalg som skal prøve å endre kraftlinjevalget som OED har gjort.

Ifølge avisa Firda er folk i Eikefjord, tettstedet som ligger like utenfor Florø, svært fortvilet over at Olje- og energidepartementet like før jul vedtok å flytte kraftlinjetraseen frå Humlestøl til Storebru, og videre over Knapstad og gjennom Eikefjord.