Aldri før har det vært så varmt så tidlig i Oslo

Med 16,1 grader på Blindern ble det satt ny varmerekord i Oslo mandag. Så tidlig på året har det aldri før vært så varmt.

Riktignok er det 0,9 grader opp til rekorden for marsmåned, men så er vi jo også knapt halvveis i måneden, skriver Aftenposten.

Også flere andre steder på Østlandet nådde kvikksølvet opp til 14-, 15- eller 16-gradersmerket. Og det er mer godvær i vente – om enn bare i øst.

– Det vil bli mye regn i Vest- og Midt-Norge, og i Troms og Finnmark kan det bli snø – noe det også kan bli på Vestlandet inn mot helgen. Det vil bli en våt uke bortsett fra østafjells og i Øst-Finnmark, sier meteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt.

Et annet stedet som har opplevd vinter- og vårtemperaturer «mot norrmalt» er Longyearbyen. 8. februar ble det målt 7 plussgrader, noe som er nye månedsrekord, og i hele 72 dager har temperaturen ligget over normalen.

– Middeltemperaturen under denne «varmebølgen» ble minus 4,3 grader, mens det normale for de samme 72 døgnene er minus 15,8 grader. Det er tre og en halv måned hvor det i gjennomsnitt har vært 11,5 grader varmere enn normalt, sier Bernt Lie, som driver nettstedet Verogvind.net.