Betonmast Bygg kjøper PK Entreprenør

Betonmast Bygg satser på Sørlandet og kjøper PK Entreprenør, PK Entreprenør Øst og PK Jekteberg.

Fakta om Betonmast Bygg

Betonmast Bygg ble etablert 2006 av Jørgen Evensen og Peter Sandrup, hhv. administrerende direktør og viseadministrerende direktør i Betonmast Bygg. Betonmast ble opprinnelig etablert i 1923. Hovedvekten av selskapets oppdrag er innen næringsbygg, vedlikehold og nye boligbygg, for både offentlige og private aktører. Selskapet har før sammenslåingen med PK Entreprenør 600 ansatte, og PK Entreprenør blir tiende datterselskap under Betonmast Bygg. Konsernet hadde i 2011 en samlet omsetning på rundt 800 millioner kroner. Forventet omsetning for 2012 er 2,2 milliarder kroner (inkludert PK Entreprenør).

Fakta om PK Entreprenør
PK startet opp på 1970-tallet som lokalt murerselskap. I 1982 fikk selskapet tilnærmet den eierstrukturen som det har i dag, og startet utviklingen fra ren murerforretning til å bli underleverandør innenfor mur og betong. I dag er entreprenørvirksomheten i PK organisert som et konsern med selskapene PK Entreprenør, PK Entreprenør Øst og PK Jekteberg. Konsernet omsatte i 2011 for ca 320 millioner kroner. Forventet omsetning i 2012 er på 440 millioner kroner. PK har rundt 110 ansatte innen følgende fagområder: Murere, betongfolk, tømrere, stillasbyggere, sveis- og stålarbeidere.

Etter å ha sikret seg en god posisjon i boligbyggmarkedet i Oslo gjennom oppkjøpet av Selvaagbygg i november i fjor, satser Betonmast Bygg nå kraftigere på Sørlandet. Betonmast Bygg kjøper selskapene PK Entreprenør, PK Entreprenør Øst og PK Jekteberg. Samtidig går eierne av PK-selskapene inn på eiersiden i Betonmast Bygg.

- Sørlandet er en spennende region, og vi er veldig imponert over hva PK Entreprenør har fått til i Søgne og Kristiansand-området. På kort tid har de gått fra å være en lokal murerbedrift til å bli en totalentreprenør, sier administrerende direktør Jørgen Evensen i Betonmast Bygg.

Da finanskrisen satte inn for fullt i 2008, hadde PK Entreprenør allerede gått fra å være en lokal murerbedrift til å levere store byggeoppdrag innen næringsbygg. Søgne-bedriften lot seg ikke stanse av svake markeder. Boligbygging ble ett satsningsområde. Samtidig tok ledelsen tak og satset også på rehabilitering og offentlige kontrakter. Selskapet har sett en stor økning i oppdrag innenfor rehabilitering og har en forventet omsetning i 2012 på rundt 400 millioner kroner. For å sikre videre vekst ønsket selskapet en sterk partner.

- Som andre bransjer, ser vi økt konsolidering i byggebransjen, der de store blir større. Vi kom til et punkt der vi trengte en partner for å vokse videre. Vi er veldig glade for få med en industriell aktør som Betonmast Bygg, som selv er entreprenører, sier daglig leder Paul Gunnar Sviland.

Betonmast Bygg har siden oppstart i 2006 satset på lokal vekst, gjennom oppstart og oppkjøp av regionale og lokale enheter. Fra før eier selskapet Byggmester Asle Thorsen i Arendal.

Avtalen betinger en verifisert due diligence-prosess og samtykke fra Konkurransetilsynet.