Tre leverte tilbud på Aust-Lofoten videregående skole

Tilbudene er kommet fra entreprenørene Bjørn Bygg, HENT og NCC.

Areal og funksjonsprogrammet til det nye skolebygget til Aust-Lofoten videregående skole er på 5150 m2. Bygget skal også inneholde folkebiblioteket for Vågan kommune. Kostnadsrammen på skolebygget er 201 millioner kroner.

- Nå er vi i en spennende prosess. Vi må sørge for at vi bygger et skolebygg for fremtiden, uttaler fylkesrådsleder Odd Eriksen (Ap) på Nordland Fylkeskommunes internettside.

Nært samarbeid
Onsdag og torsdag denne uken har juryen jobbet med de tre tilbudene som er kommet inn. Innstilling av vinner skal etter planen være ferdig til 20. februar. Vinneren vil bli offentliggjort etter at klagefristen er gått ut.

Etterpå skal det utarbeides et forprosjekt i et samspill med vinneren, dette blir samspillfasen som skal foregå frem til høsten. Hvis alt går etter planen vil det bli byggestart i oktober 2012.

- Vi ønsker et nært samarbeid og åpenhet mellom skolen, Vågan kommune og den som får anbudet, sier fylkesrådsleder Eriksen

Kriterier
Loven om offentlige anskaffelser er styrende for prosessen. Tilbudene blir evaluert etter kriterier som er kjent av alle aktørene i prosessen på forhånd.

Dette er kriteriene:
- Arkitektonisk utforming utgjør 40 % av kriteriene: Her evaluerer en jury som består av: Ekstern uavhengig arkitekt og landskapsarkitekt. Prosjektleder fra eiendom, prosjektleder fra utdanning samt brukergruppen på Aust-Lofoten videregående skole. I alt 12 stk.

- Pris 40 %: Dette kriteriet blir evaluert etter en matematisk formell i henhold til loven om offentlige anskaffelser.

- Samspillkompetanse 20 %: Dette kriteriet blir evaluert ut fra dokumentert samspillkompetanse og intervjuer av de tre gruppene.