NCC går for ecoSoftware

NCC har valgt programvareløsningen CA ecoSoftware fra CA Technologies for måling og rapportering av selskapets miljøtiltak.

Den skalerbare CA ecoSoftware-løsningen vil måle og rapportere klimagassutslipp og energiforbruk ved NCC konsernets egne fasiliteter samt ved selskapets eksterne eiendomsportefølje.

– Løsningen fra CA Technologies vil bidra i vårt arbeid om å bli et av Europas mest innovative og miljøbevisste bygg- og eiendomsutvikling selskaper. Vi har en god historikk innenfor miljø og energi området og implementeringen av CA ecoSoftware vil bidra til at vi tar denne satsingen enda et steg videre. Med CA ecoSoftware får vi bedre kontroll på energi forbruket samtidig som vi er i stand til å utvikle og bygge mer energi vennlige eiendommer som bidrar til mer klimavennlig utnyttelse av miljø og natur ressurser, sier Christina Lindbãck, vice president environmental affairs i NCC Group.

– Med CA ecoSoftware kan bedriftsledere mer effektivt levere rapporter og analyser om forbruk innenfor energi, karbon og miljø som systematisk blir samlet inn fra alle ulike deler av virksomheten. Dette er et stort steg fremover sammenlignet med de tusenvis av regneark som mange bedrifter fortsatt bruker og som manuelt måler klimagassutslipp. Vi er svært glade for at NCC har valgt CA ecoSoftware som et ledd i å videreutvikle sitt svært gode miljøprogram ytterligere, sier country manager Solveig Kristiansen i CA Technologies Norge.

Inntil nylig benyttet NCC et konsept basert på manuelle regneark for å måle energi effektivitet og klimagassutslipp. Disse varierte fra avdeling til avdeling og gjorde det vanskelig å måle og rapportere om forbruk og utslipp av energi, vann, søppel og karbon på tvers av organisasjonen. Med CA ecoSoftware skal NCC nå ha fått fleksibilitet til å rapportere om alle miljø tiltak og også rapportere om disse til organisasjoner som Global Reporting Initiative.