Byggmakker styrker miljøinnsatsen

Byggmakker Norge har satt som mål at alle butikkene i løpet av noen år skal være miljøfyrtårnsertifisert.

– Vi har allerede seks som er sertifisert og ytterligere elleve er i prosess med å bli det. For oss handler dette om å vise et tydelig miljøengasjement, ikke minst fordi kundene våre krever det, sier Terje Lærum, kvalitets- og miljøsjef i Byggmakker Norge.

Tirsdag får Byggmakker på Lillestrøm overrakt beviset fra ordføreren i Skedsmo på at de er miljøfyrtårnsertifisert. De blir den 6. virksomheten i Byggmakker Norge som får det beviset.

– Tiltaket er et ledd i arbeidet med å tilfredsstille de forventninger våre kunder og samarbeidspartnere har til vårt miljøengasjement. Det innebærer blant annet at vi nå har fått større fokus på miljøforhold som arbeidsmiljø, innkjøp, energibruk, transport, avfall og utslipp, sier Lærum.

Krav fra kunder
Ifølge Lærum opplever Byggmakker stadig større forventninger og krav fra kundene knyttet til miljø.

– Vi merker det spesielt fra offentlige myndigheter og våre leverandører. I stadig flere offentlig anbud stilles det nå krav til at man kan dokumentere miljøarbeidet. Vi merker også et trykk fra våre leverandører, ikke minst knyttet til energiområdet. I tillegg vet vi at forbrukerkundene våre har en forventning om at vi skal ta miljøansvaret alvorlig. Vi ser derfor behovet for å styrke dette arbeidet og dokumentere hva vi gjør.

Meningsfylt og lønnsomt
Hovedkontoret til Byggmakker Norge ble allerede i november 2010 miljøfyrtårnsertifisert og på samme tid ble kjeden den første i bransjen som ble medlem av Svanens innkjøperklubb.

– Dette forplikter oss også til å arbeide mer systematisk med å øke antallet Svanemerkede produkter. En hyggelig effekt av det arbeidet som allerede er startet er at de ansatte som blir med, opplever dette som meningsfylt og nyttig. Det har også sammenheng med at de opplever at dette påvirker bunnlinjen til butikken. Det å bli miljøfyrtårnsertifisert krever nemlig en gjennomgang av rutiner og fører ofte til at man får ryddet opp mer generelt. I tillegg innebærer sertifiseringen at man med større tyngde og trygghet kan selge seg inn i både offentlige og private anbud, sier Lærum.