Skredrammede på Byneset får flytte tilbake

Nesten alle de 35 skredrammede beboerne på Byneset i Trondheim får flytte hjem.

– Alle de evakuerte får flytte tilbake, bortsett fra beboerne på én gård. De kan få flytte tilbake i morgen tidlig, sa politioverbetjent Torkjell Rendal ved Sør-Trøndelag politidistrikt på en pressekonferanse i Trondheim mandag ettermiddag.

Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE), politiet og Trondheim kommune innkalte til konferansen for å orientere om situasjonen etter skredet som gikk 1. nyttårsdag.

– Det er familien på Brenslan gård som ikke får flytte tilbake ennå. NVE vil rassikre blant annet bekker før de kan dra tilbake. NVE tror arbeidet blir ferdig til 1. april, sier kommunaldirektør for byutvikling i Trondheim, Einar Aassved Hansen, til adressa.no.

Familien får være på gården på dagtid, men har påbud om å ikke oppholde seg der om natten. Det vil bli drevet vanlig gårdsdrift på dagtid.

NVE-direktør Per Sanderud var mandag på befaring i området der kvikkleireskredet gikk.

– Jeg fikk et inntrykk av at det har vært mektige krefter i sving. I tillegg har jeg sett på krisetiltakene. Det er laget en steinfylling som en propp nederst i skredet, der det er fylt på 400 lastebillass med stein, sier Sanderud til NTB.
Rundt 50 personer ble evakuert da kvikkleireskredet gikk, og hele området ble sperret av. Ingen ble skadd, og ingen bolighus ble tatt av skredet, som gikk i et jordbruksområde. To dager senere fikk de første flytte hjem.
Skredkanten var mellom 10 og 15 meter høy, og om lag 350.000 kubikkmeter masse raste ut.