Kranførere vurderer å ta Statoil til Høyesterett

De 47 kranførerne som krever jobb i Statoil tapte for andre gang i retten forrige uke. Nå vurderer de å ta saken videre til Høyesterett.

De 47 kranførerne ble satt til å gjøre andre arbeidsoppgaver da Statoil i 2009 bestemte seg for å ta over kranføreroppgavene i Oseberg C, Oseberg Sør, Brage, Njord, Grane og Visund fra kontraktørene KCA Deutag og Odfjell Drilling, skriver Stavanger Aftenblad.

Kranførerne har derfor ikke mistet jobben, men fordi de ikke lenger har de samme arbeidsoppgavene som tidligere, mener de at de bør bli tilbudt jobb i Statoil.

Fagforbundene Industri Energi og Safe, som har brakt saken inn for retten, mener begge at overføringen av kranføreroppgavene må ses på som en virksomhetsoverdragelse, og at Statoil dermed er forpliktet til å ansette de 47 kranførerne.

Men forrige uke ble det klart at Gulating lagmannsrett, i likhet med Stavanger tingrett, ikke er enig i dette. Ifølge dem er det ikke snakk om en virksomhetsoverdragelse fordi kranførerne ikke utgjør en selvstendig økonomisk enhet. De to fagforbundene vurderer nå å ta saken videre til Høyesterett.

– Det er helt urimelig å hevde at kranføreroppgavene ikke utgjør en egen økonomisk enhet. Gulating lagmannsrett har tatt for lett på dette. Vi vurderer nå å få saken inn for mer kompetente dommere, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi til Stavanger Aftenblad.